dimarts, 1 de desembre del 2009

La revolució industrial

La Revolució Industrial va ser un període durant el que es van dur a terme un conjunt d’importants canvis. En el cas de l’economia és important mencionar la implantació del sistema capitalista; en quant a canvis socials cal destacar l’aparició de la burgesia com a classe social acomodada i rica, pel fet de ser una classe enriquida i degut al sistema capitalista eren els que “dominaven” la resta de població que eren els treballadors (classe obrera) o petits mercaders; també hi va haver un gran augment demogràfic a partir del 1750. Per últim tenim els canvis tecnològics, que es van produir principalment a Gran Bretanya durant la segona meitat del segle XVIII. Un dels avanços tècnics més importants va ser la invenció de la màquina de vapor i la mecanització del camp, que va suposar una crescuda en quant a aliments i una migració del camp cap a les ciutats, on hi havia feina. En la indústria van destacar especialment els sectors del tèxtil, el carbó i el ferro. Durant la revolució industrial i amb l’aparició de la classe obrera, es van impulsar noves ideologies liberals i socialistes , que van ser les bases del món contemporani.

A partir del 1870, es va produir la Segona Revolució Industrial, durant la qual els avenços tecnològics i econòmics van rebre un gran impuls amb la construcció de màquines que funcionaven amb vapor (que van ser instal·lades en els vaixells i trens). Més endavant, al 1873 va tenir lloc l'aparició del motor de combustió interna i l'energia elèctrica.
La Revolució Industrial va suposar un impacte enorme sobre la societat i uns avenços que van canviar el curs de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada